DEKORACIJA IN ZAŠČITA STEKEL

Steklene površine prepuščajo svetlobo, pa tudi vročino in radovedne poglede. Zasebnost v prostorih povečamo s peskano folijo, ki jo lahko izrežemo v dekorativni vzorec, ali pa z že obstoječimi dekorativnimi folijami. Možna je tudi polepitev z luknjičasto folijo window vision ali z zrcalno folijo. Za toplotno in UV zaščito uporabljamo vrhunske folije Reflectiv.

Luknjičasta folija za steklo (izložbe, vozila)

Luknjičasta ali one way vision (tudi window vision) folija za steklo je primerna za vse steklene površine. Z zunanje strani se v prostor ne vidi, temveč opazovalec vidi natisnjeno promocijsko sporočilo. Z notranje strani ohranimo možnost pogleda iz prostora z rahlo zatemnitvijo svetlobe.
Folijo window vision se lepi na zunanjo stran stekla. Lepilna stran folije je v črni barvi. Grafike, natisnjene na luknjičasto folijo, so primerne tudi za avtomobilska stekla, avtobuse, vlake, stekla lokalov, izložbe…

Peskana folija

Peskana folija ali folija imitacije peskanega stekla je primerna za ohranjanje zasebnosti (kopalniška okna, steklene stene v kopalnici, predelne stene v poslovnih prostorih, vhodna vrata…) in za dekoracijo notranjih stekel z najrazličnejšimi motivi.
Folija razbija svetlobo (skozi se vidijo le sence), ohranja pa prepustnost svetlobe in svetlost prostora.
Na peskano folijo lahko tudi tiskamo s solventnimi tiskalniki.

Zrcalna folija

Zrcalno folijo uporabimo v primeru, ko želimo preprečiti pogled v prostor. Z zunanje strani steklo deluje kot zrcalo. Podnevi se vidi iz prostora, ponoči, ko prižgemo luči, pa se zrcalo obrne. Folija kljub učinku zrcala prepušča svetlobo z majhno zatemnitvijo.
Na voljo je tudi zrcalna folija, ki odbija sončne žarke in zmanjša segrevanje prostora. Kljub velikemu odboju prostor še vedno ohranja dovolj razsvetljen.
Folija je primerna za poslovne stavbe, pisarniška okna, spalnice, dnevne prostore…

Toplotna in UV začitna folija

Toplotna in UV zaščitna folija se uporablja v primeru, ko želimo zmanjšati vpliv UV žarkov (v izložbah zmanjšamo možnost bledenja barv na izdelkih – preko 99% UV zaščita).
Toplotno zaščito uporabimo v primeru, ko želimo v poletnih mesecih zmanjšati segrevanje prstora preko stekel in privarčevati na porabi električne energije klimatskih naprav.

Varnostna zaščita stekel

Varnostna folija za zaščito stekel je priporočljiva za stekla v izložbah in steklene površine, kjer želimo preprečiti razsutje stekla ob morebitni poškodbi (vrtci, šole, javne ustanove). Varnostno folijo se namešča na notranjo stran stekla in preprečuje ob razbitju le-tega njegovo zrušitev.

Privacy Preference Center